Nieuwe manier van auto’s verkopen bij Ford biedt klanten het beste van twee werelden

Jan Rodenburg en zijn teammaat Erjon Mulder hebben zich aangemeld als deelnemer aan de zevende wintereditie van de carbagerun. Een rally die verreden wordt in een oud barrel van voor 1999 waarvan de dagwaarde niet hoger dan 500 euro mag zijn.
Na drie keer Oostenrijk en twee keer Scandinavië is het tijd voor een nieuwe uitdaging: Transsylvanië! De Winter Editie 2018 van de carbagerun wordt gehouden van 5 t/m 9 februari. “We starten niet in Nederland, maar in München. Omdat de organisatie van mening is dat we zo die eerste saaie dag vol snelweg kunnen overslaan en we na de start direct aan de mooie routes kunnen beginnen. En anders zouden we ook nooit in Roemenië kunnen komen in vijf dagen.”
Met een oude auto is het team 54-54 (het geboortejaar van de Hoekse teamleden) maandag op pad gegaan, samen met maximaal 399 andere teams. Over de auto vertelt Jan: “Die auto was van een oude Berkelaar. Mijn vader kocht hem van die man en reed er vervolgens elf jaar in. Na ruim zes jaar in de schuur gestaan te hebben kwam hij weer tevoorschijn. Nadat hij technisch was nagelopen reed hij weer lekker.” Omdat beide teamleden – Jan Rodenburg kennen we van de Ford in Bergschenhoek en Erjon Mulder werkt bij Van Leeuwen Truckservice – weten hoe het er onder de motorkap uitziet leek het hun een leuk idee eens in te schrijven voor deze run.
“We hadden geluk, want er mogen maar maximaal vierhonderd teams aan deelnemen. Inmiddels hebben we vernomen dat er nog enkele Lansingerlanders meerijden, dus die zullen we onderweg wel treffen. Eerst hebben we onze auto nog helemaal gestickerd. De hotels voor onderweg hebben we al geboekt; allemaal in de buurt van de start en finishplaatsen.”
Zondag 4 februari reden de deelnemers naar de startplek München (800 km), waarna ze vanaf 5 februari de route volgen via Ljubljana (Slovenië), Belgrado (Servië), Transsylvanië (Roemenië), Debrecen (Hongarije) en Bratislava (Slowakije). Een route van zo’n 2.500 kilometer vol sneeuw, uitdagende wegen en unieke landschappen die je nog nooit eerder gezien hebt. Het is de bedoeling dat je creatief omgaat met de aankleding van de auto en origineel aan de start verschijnt.
De carbagerun gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijgen de deelnemers uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat ze in de meest vreemde situaties terecht komen. Met deze opdrachten zijn punten te verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald op basis van stemmen.
“We gaan niet voor de prijzen, maar voor de pret!” is het uitgangspunt van Jan en Erjon die na de run nog eens 1200 km zullen moeten afleggen in hun oude auto om weer thuis te komen. Maar ze hebben er zin in.
Bron: www.herautonline.nl