Carbage Run succesvol afgesloten

2-3-2018

Bergschenhoek – Jan Rodenburg en zijn teammaat Erjon Mulder zijn weer veilig en wel ‘op honk’ na een indrukwekkende wintereditie van de Carbage Run. Een rally die verreden werd in een oude Mercedes en de deelnemers – met in totaal 400 oude auto’s – kennis liet maken met Transsylvanië. 

De Winter Editie 2018 van de Carbage Run werd gehouden van 5 t/m 9 februari. “Na de start in München reden we elke dag gemiddeld 500 kilometer door zeer wisselend landschap. Onze auto heeft zich prima gehouden. Uiteindelijk hebben 13 van de 400 auto’s – voor een belangrijk deel flink en opvallend gepimpt - de eindstreep niet gehaald en 1 bleek technisch niet in orde, dus die mocht niet starten.”

De reis

Jan en Erjon doen kort verslag van hun belevenissen. “Met een pak sneeuw, maar schone wegen gingen we van start richting Lubjana. Die dag kwamen we ook langs de Weissensee waar nog volop werd geschaatst. Na een goede nachtrust in een hotel buiten de stad reden we dag twee richting Belgrado. Indrukwekkend, want in het oosten van Kroatië zie je nog veel sporen van de oorlog. Ook de omgeving werd steeds primitiever. We eindigden uiteindelijk midden in de stad en dat was wel bijzonder, want daar was in de meeste finishplekken geen ruimte voor. Dat werden vaak grote parkeerplaatsen buiten de stad. Dag drie leidde door Roemenië en ook die dag waren de wegen schoon, maar niet altijd even goed berijdbaar. We sliepen die avond in Ramnicu Valcea, bij een particulier in een Bed & Breakfast. We werden als vorsten ontvangen; er werd gekookt, we aten sfeervol in de wijnkelder van de schitterende villa en voelden ons omringd door luxe. Terwijl we overdag ook mensen zagen lopen die hun water in een waterput moesten gaan halen. Met veel straathonden en mensen die langs de weg liepen. We zagen ook veel lifters onderweg.’

De Rooij

Op dag vier ging het richting Hongarije. “We reden eerst heel Roemenië door, langs een skigebied en met slecht weer. Uiteindelijk arriveerden we in Debrecen waar we een foto maakten met het team van De Rooij dat eveneens deelnam aan de rally.
De laatste dag zetten we koers richting Bratislava. Slowakije in met sneeuw op de bergpassen, maar ook aan het einde van de dag met champagne en een medaille toen we de finish bereikten. We besloten voor vertrek geen opdrachten uit te voeren onderweg; we vonden het meerijden al druk genoeg. We genoten van de omgeving, maar ook van de reacties van de inwoners van de dorpen en steden waar we allemaal doorheen moesten. Dat was een feest als we langskwamen; er werd overal gezwaaid en gekeken, want zo iets zie je niet elke dag langskomen.”
Zaterdag 10 februari stond de Mercedes weer in Bergschenhoek; met 4800km meer op de teller dan een week eerder voor vertrek.

“Zeker voor herhaling vatbaar,” weten Erjon en Jan. “En dan misschien weer eens een andere hoek in.”

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen