Ford kiest voor nieuw en eigentijds

23-5-2019

Bergschenhoek – Bij Ford Van Dijk/Schouten, al vele jaren een bekend adres op Weg en Land in Bergschenhoek, zijn ze maar wat trots op de vele modellen die ze kunnen presenteren in de showroom.

Drie modellen springen er uit: de Focus die vorig jaar werd gelanceerd en erg populair is, de dit jaar uitgebrachte Mondeo Hybride nu ook als Wagon en de nieuwe Kuga met een keuze uit meerdere innovatieve aandrijflijnen.

Mondeo

Ford is dit jaar gestart met de verkoop van de nieuwe Mondeo Hybride modellen. Voor het eerst is de Mondeo Hybride er ook als ruime Wagon. Tot nu toe was hij alleen verkrijgbaar als vierdeurs sedan. De Mondeo Wagon Hybride is uitsluitend ontwikkeld voor de Europese markt. Hij heeft een elektromotor die de 2.0 liter benzinemotor ondersteunt. Een generator zorgt voor het terugwinnen van remenergie om de batterij van 1,4kWh bij te laden. Tot wel 90% van de remkracht is zo om te zetten in elektriciteit. De combinatie van benzine- en elektromotor garandeert een riante actieradius en kan op korte afstanden ook volledig elektrisch rijden. De door Ford ontworpen continu variabele automatische transmissie zorgt daarbij voor een zo laag mogelijk verbruik vanaf 4,2l/100km. Hij staat als Vignale in de showroom en is ook als Titanium leverbaar. Tegelijkertijd breidde Ford het motorgamma voor de Mondeo uit met een nieuwe sterke EcoBlue dieselmotor.

Kuga met de innovatieve lijnen

Vorige maand onthulde Ford de nieuwe generatie van de Kuga. De innovatieve Kuga is het eerste model dat Ford aanbiedt met keuze uit drie hybride aandrijflijnen: de plug-in hybride, de EcoBlue (milde) hybride en de volledige hybride, 1,5 liter EcoBoost benzinemotoren en 1,5- en 2.0 liter EcoBlue dieselmotoren. Alle motoren kunnen worden gekoppeld aan de nieuwe automatische achttrapstransmissie. De Kuga wordt leverbaar in de Titanium -, de sportieve ST Line - en de luxe Vignale uitvoering. In Europa is de Kuga de bestverkopende SUV van Ford en na de Fiesta en de Focus het best verkochte model binnen het Ford gamma.

Elektrisch

Ford werkt hard aan een elektrische toekomst met de aankondiging te werken aan een presentatie van 16 hybride en volledig elektrische modellen; van personenauto’s en SUV’s tot bedrijfswagens. Daarmee legt Ford zich toe op het leveren van een nieuwe reeks zuinige en plezierig rijdende auto’s die voldoen aan de uiteenlopende wens van de Europese klant. Ford wil toonaangevend zijn op het gebied van elektrificatie met een breed modellengamma, toegang tot laadpunten, ondersteunende mobiliteitsdiensten en connectiviteit.

Een nieuw gezicht

Naast het vele nieuws dat Ford te bieden heeft is er ook een nieuw ‘gezicht’ toegetreden tot het team van Ford Van Dijk/Schouten. Niels Wiggers is de nieuwe collega die zich graag even voorstelt.

In de achterliggende jaren heeft Niels al kennis gemaakt met Ford. Hij liep tijdens zijn opleiding stage bij importeur Ford Nederland en ook werkte hij al in zijn vrije tijd bij Van Dijk/Schouten in Bergschenhoek waar hij veel praktijkervaring opdeed. Niels studeerde HBO Bedrijfskunde; een studie die zich richt op management, economie en recht. Jan Rodenburg van Ford Van Dijk/Schouten: “Wij waren binnen ons bedrijf op zoek naar een commercieel manager. Nadat Niels zijn studie had afgerond werden we het al snel eens; hij kent het bedrijf en wilde hier graag in meewerken. Wij zijn er van overtuigd dat hij veel kennis meebrengt op het gebied van ontwikkelingen en de nieuwe systemen.”

Foto: Jan (links) samen met nieuwe collega Niels.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen