Nieuwe Ford Focus ST Wagon

24-5-2019
Nieuwe Ford Focus ST Wagon


Ford prijst nieuwe Focus ST en toont Focus ST Wagon

  • Ford Focus ST en Focus ST Wagon* nu te bestellen, prijzen vanaf €49.100,-
  • Deze zullen vanaf juli in de showroom van Nederlandse Ford dealers verwacht worden.
  • Focus ST beschikt over een zeer krachtige 280pk sterke 2.3 EcoBoost motor

Ford toonde op 16 mei 2019 de eerste beelden van de gloednieuwe Focus ST Wagon. De Focus ST, ontwikkeld door Ford Performance, is nu te bestellen als vijfdeurs ‘hot hatchback’ en Wagon.


  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
  • Nieuwe Ford Focus ST Wagon
<
>
<
>
<
>
<
>
Nieuwe Ford Focus ST Wagon


De Ford Focus ST biedt onovertroffen prestaties en rijplezier, maar daarnaast heeft het ook de kwaliteiten van een comfortabele en praktische gezinsauto. Het is de eerste voorwielaangedreven Ford met elektronisch sperdifferentieel (eLSD) dat tractie en stabiliteit optimaliseert. Dit systeem gebruikt hydraulisch bediende koppelingen om tot 100 procent van het beschikbare vermogen naar het wiel met de meeste tractie te sturen. Hierdoor wordt wielspin, dat het snel uit accelereren van bochten bemoeilijkt, voorkomen.


Nieuwe Ford Focus ST Wagon


Nieuw voor de Ford Focus ST zijn de verschillende instelbare rij modi (Slippery, Normal, Sport en Track) met elk een unieke afstemming voor gaspedaal, uitlaatgeluid, eLSD, ESP, besturing en airco.


Nieuwe Ford Focus ST Wagon


De Ford Focus ST beschikt over de nieuwe generatie van Fords 2.3-liter EcoBoost benzinemotor. Deze is volledig opgetrokken uit aluminium en is de krachtigste motor ooit geleverd in een Ford Focus ST. Dankzij geavanceerde turbotechniek levert de motor 280 pk bij 5.500 tpm en een maximumkoppel van 420 Nm tussen 3.000 en 4.000 tpm. Het is tegelijkertijd de meest ‘toeren gretige’ Focus ST-motor ooit, waarmee de Focus ST naar verwachting in minder dan 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. Innovatieve ‘anti-lag’ technologie, die ontwikkeld werd voor de Ford GT supercar en de F-150 Raptor pick-up, vindt nu ook zijn weg naar de Focus ST. Deze technologie zorgt voor een snellere vermogensafgifte in de rij modi Sport en Track.


Nieuwe Ford Focus ST Wagon


Intelligente technologie zoals eLSD en het optionele CCD (Continuously Controlled Damping) maken onze nieuwe Focus ST de meest ‘Jekyll en Hyde’-achtige ooit, met de mogelijkheid om het karakter met één druk op de knop te wijzigen van een verfijnde gezinsauto tot een scherpe sportauto” - Nederlander Leo Roeks, directeur Ford Performance Europe.


Nieuwe Ford Focus ST Wagon


De Focus ST kan voor het eerst ook met trekhaak geleverd worden. Het geremde aanhangwagengewicht bedraagt 1.600kg voor zowel 5-deur als Wagon.

Naast de gangbare kleuren zijn er voor de ST ook twee unieke, exclusieve Signature metaallakken; Ford Performance Blue en Orange Fury.

Ford Focus ST-3Boek een proefrit


# # #


* De Focus ST is vanaf nu bij de Nederlandse Ford dealers te bestellen. De Wagon is ook beschikbaar maar tegen een meerprijs. Vanaf juli 2019 is de Focus ST in de showroom van de grotere Nederlandse Ford dealers te bewonderen.

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen