Ford start productie van crossover Puma

11-10-2019

De volumeproductie van de innovatieve en elektrische nieuwe Ford Puma is van start gegaan in Fords ultramoderne fabriek in het Roemeense Craiova.


 • Ford Puma Titanium X en Ford Puma ST-Line varianten
 • De luxe Titanium X en sportieve ST-LINE

  Fords nieuwe op de SUV geïnspireerde compacte crossover wordt aangeboden met de geavanceerde 48-volt Ford EcoBoost Hybrid-aandrijving en is de eerste hybride auto die wordt geproduceerd in Roemenië.

  Ford heeft 1.700 extra werknemers aangenomen en ongeveer € 200 miljoen geïnvesteerd in de fabriek in Craiova ter ondersteuning van de productie van het model. De Puma koppelt deels hybride brandstofverbruik aan de grootste laadruimte in zijn klasse en een aantrekkelijk uiterlijk. Het totaal aan investeringen van Ford in Craiova komt op bijna € 1,5 miljard sinds 2008.

  Vorig nieuwsbericht


 • Ford Puma interieur met opties
 • Over elk detail is nagedacht

  De nieuwe Ford Puma is een van de acht geëlektrificeerde auto’s die Ford dit jaar op de Europese markt brengt. Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat er van elk nieuw model personenauto ook een geëlektrificeerde uitvoering wordt uitgebracht – deels hybride, volledig hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch. Daarmee biedt het bedrijf zijn Europese klanten een van de uitgebreidste modellenreeksen met geëlektrificeerde opties. Ford verwacht dat elektrisch aangedreven auto’s meer dan de helft van de verkoop van Ford-personenauto’s zullen innemen tegen het einde van 2022.

  De nieuwe Puma betekent het volgende hoofdstuk in Fords ontwerpfilosofie waarin de mens centraal staat. Een filosofie die de kwaliteit, de technologische ontwikkelingen en het fun-to-drive-DNA van het merk Ford in Europa naar een hoger niveau tilt”, aldus Stuart Rowley, president van Ford Europa. “De Puma wordt ongetwijfeld een groot succes in Europa.

  De Ford Puma


 • Ford Puma Titanium X met luxe voorstoelen binnekort beschikbaar
 • Ford Puma luxe voorstoelen en technologie

  Naast de geavanceerde, deels hybride aandrijving biedt de charismatische nieuwe Ford Puma uitzonderlijk mooie SUV-proporties, een veelzijdige laadruimte van maximaal 456 liter (inclusief de innovatieve Ford MegaBox), vertrouwenwekkende technologie zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane Centring en luxe comfortvoorzieningen zoals – als eerste in het segment – massagestoelen met lendensteun.

  Vorig nieuwsbericht


 • Ford Puma binnekort beschikbaar met keuze uit 2 aandrijvingen
 • Binnenkort in Nederland te bestellen

  In het oog springende varianten zijn de sportieve, door Ford Performance geïnspireerde Puma ST-Line en de meest luxe variant, de Puma Titanium X. Die werden afgelopen maand onthuld op de IAA in Frankfurt in Duitsland.

  De nieuwe Ford Puma gaat deel uitmaken van Fords groeiende productaanbod van SUV’s en op SUV’s geïnspireerde crossovermodellen. Bij Ford in Roemenië werken ongeveer 6.000 mensen die de nieuwe Ford Puma produceren naast de Ford EcoSport en Fords 11-voudige winnaar van de International Engine and Powertrain of the Year: de 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor.

  Wil je meer weten? Bekijk de productpagina of neem contact op met jouw Ford Dealer

  Bekijk de PumaNeem contact op
 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen