Het belang van winterbanden

27-10-2014
De wintermaanden in Nederland zijn niet extreem streng. Toch zijn ze enigszins voorspelbaar met veel regen, kans op sneeuw en met regelmaat ijzige wegen. Zelfs in een warme winter liggen de temperaturen gemiddeld vaak onder de 7 graden Celsius. Als het kouder is dan 7 graden Celsius ben je met winterbanden simpelweg veiliger onderweg.

Winterbanden bij koud en droog weer
Ook als het alleen maar koud en droog weer is presteren winterbanden beter door de speciale rubbercompound, die flexibel blijft bij lage temperaturen onder de 7 graden Celsius. Jan Rodenburg over het belang van winterbanden: “Het is bewezen dat rijden met winterbanden zorgt voor minder ongelukken en blikschade. Winterbanden garanderen een kortere remweg bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Dit verhoogt niet alleen uw eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van uw medeweggebruikers. De vijf meter kortere remweg met winterbanden kan net het verschil zijn”.

Voordelen van winterbanden
Samenvattend bieden winterbanden in de wintermaanden de volgende voordelen:
  • Extra veiligheid voor u, uw medepassagiers en medeweggebruikers
  • Kortere remweg op nat wegdek bij lagere temperaturen
  • Minder kans op ongelukken en blikschade
  • Langere levensduur van uw banden door twee keer per jaar te wisselen (voor- en najaar)
  • Meer grip, verbeterde prestaties en comfort bij temperaturen onder 7 graden Celsius

Tarief voor het wisselen van winterbanden
Voor onze (vaste) klanten hanteren wij een tarief van 75,- excl. BTW.  Voor dit bedrag kunt u uw banden in het voor- en najaar bij ons laten wisselen. De banden kunnen bij ons worden opgeslagen. Dit bieden wij aan als extra service. U kunt de banden ook ‘los’ laten wisselen. Dit houdt in dat de banden van de velg gehaald worden. Dit vraagt meer arbeidsuren, waarvoor een apart tarief wordt berekend. 

Het maakt niet uit wat voor merk auto u heeft. Bij Ford van Dijk/Schouten verzorgen wij ook de bandenwissel voor andere merken. 

Tip: Plan uw bandenwissel direct met uw winterinspectie
Handig om tijdens onze Winterinspectie-dag gelijk ook uw winterbanden te wisselen. Bent u direct winterklaar!

Met Ford van Dijk/Schouten veilig op weg


Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag veilig op weg. Maak direct een afspraak >

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuwsBeoordelingen